مرتضی عسکری
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : گنجینه دانشمندان (جلد چهارم)
(س چهاردهم ق)، عالم دینى و نویسنده. مشهور به علامهى عسكرى. در سامراء نشوونما یافت و ازین جهت به عسكرى مشهور شد. از مضحر بزرگان سامراء و نجف كسب فیض كرد. سالها به امر آیتالله حكیم در بغداد اقامت و وكالت مطلقه از وى داشت و به انور دینى، اقامه جمعت و تألیف مشغول بود. چندین بار مورد حمله و اعتراض دولت بعثى عراق واقع شد، تا در 1391 ق اجبار به ایران مهاجرت كرد و در تهران سكونت گزید و به تصنیف و تألیف و همچنین نقد و انتقاد كتب عامه اشتغال ورزید. از آثارش: «عبدالله بن سبا»، دو جلد؛ «احادیث عایشه» به عربى؛ «خمسون و مائه صحابى مختلق» یا «150 صحابى ساختگى»، دو مجلد.[1]
سید مرتضى عسكرى بن آیتاللَّه حاج سید محمد شیخ الاسلام ساوجى از علماء مبرز و نویسندگان متبحر و ممتاز معاصر شمیران است.
وى در سامرا نشو و نما یافته و از این جهت به عسكرى شهرت یافته و از محضر آیات عظام سامرا و نجف اشرف استفاده نموده و سالها بامر آیتاللَّه العظمى حكیم در بغداد اقامت و وكالت مطلقه از معظم له داشته و بخدمات دینى از قبیل اقامه جماعت و تألیف كتب مفیده و ارشاد مردم شیعى بغداد نموده و كرارا مورد حمله و اعتراض دولت شوم بعثى عراق واقع شده تا سال 1391 ق كه مجبورا به ایران مهاجرت و در شمال تهران (نزدیك تجریش) سكونت و بتألیف و نقد و انتقاد كتب عامه اشتغال دارند.
از آثار ارزنده آن جناب كه بطبع رسیده كتب زیر است:
1- عبداللَّه بن سبا ج 1- این كتاب در نجف و قاهره و بیروت و تهران و هند و پاكستان طبع شده.
2- عبداللَّه بن سبا ج 2- این كتاب به (عربى) در تهران چاپ گردیده است.
3- احادیث عایشه ج 1- این كتاب بعربى در تهران و به (اردو) در پاكستان چاپ شده.
ترجمه فارسى كتاب مزبور، بقلم محمد صادق نجمى و هاشم هریسى در قم و تهران چاپ شده.
4- خمسون و مائه صحابى مختلق ج 1- این كتاب به (عربى) در بیروت و بغداد چاپ شده.
5- خمسون و مائه صحابى مختلق ج 2- آماده براى طبع میباشد.
نگارنده گوید: علامه شهیر آقاى حاج سید مرتضى عسكرى شهرت خدمات و آثارش در عراق و ایران باندازه ایست كه دوست و دشمن را بتقدیر و تحسین واداشته و شروع خدمات ایشان بیك كتاب یا رساله مستقلى نیازمند است.
نوشتهها و تألیفات معظم له مورد توجه دانشمندان بزرگ مصرى و غیره میباشد از جمله علامه بزرگ مصرى استاد محقق شیخ محمود ابوریه تقریظ مبسوطى بكتاب احادیث عایشه ایشان نوشته كه شایان اهمیت است و ترجمه آن در مقدمه كتاب عایشه در دوران (على علیهالسلام) بطبع رسیده است.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}